Πανελλήνια Παιδο-Ω.Ρ.Λ εταιρεία

  • Home
  • Σχετικά με την ΠΑ.Π.Ω.ΕΤ

ΠΑ.Π.Ω.ΕΤ

Παιδοωτορινολαρυγγολογική Eταιρεία

Η Πανελλήνια Παιδο-Ω.Ρ.Λ εταιρεία (ΠΑ.Π.Ω.ΕΤ), ιδρύθηκε το 2001 από τα υπογράφοντα ιδρυτικά μέλη.
Υπήρξαν πολλές προσπάθειες από το 1995 από τους τότε Διευθυντές των Νοσοκομείων Παίδων " Αγία Σοφία" και " Παν. και Αγλαΐα Κυριακού", Αποστολόπουλο Νικόλαο και Χριστόπουλο Γεώργιο με 15 μόνο ειδικευμένους ωτορινολαρυγγολόγους στα παιδιά, αριθμός πολύ μικρός για να ιδρυθεί επιστημονική εταιρεία.
Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της επαρχίας δεν είχαν τότε εξειδικευμένους στην παιδο-ωρλ ειδικότητα. Το 2001 ωρίμασε πλέον η ιδέα να γίνει η εταιρεία και με δεδομένο ότι είχαμε πλέον ικανό αριθμό ωτορινολαρυγγολόγων που έκαναν ειδικότητα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, προχωρήσαμε στην ίδρυση της ΠΑ.Π.Ω.ΕΤ και την επίσημη κατάθεση του καταστατικού της.
Σήμερα η εταιρεία έχει 173 μέλη.

Πολλοί συνάδελφοι έκαναν εξειδίκευση σε τομείς της παιδο-ωρλ που δεν υπήρχε εμπειρία, όπως η ωτοχειρουργική, η χειρουργική των κοχλιακών εμφυτευμάτων, η λειτουργική ενδοσκοπική χειρουργική, η διαγνωστική και θεραπευτική ενδοσκοπική του λάρυγγα, η αποκατάσταση των γναθοπροσωπικών ανωμαλιών και έτσι ολοκληρώθηκε στο μέγιστο βαθμό η χειρουργική εμπειρία των παιδο- ωτορινολαρυγγολόγων.
Σε συνεργασία με την Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε ημερίδα με παιδιατρικά θέματα στην Αθήνα και σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια, ημερίδες στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα και στο Ρέθυμνο. Οργανώθηκαν επίσης επιστημονικές ημερίδες με αντικείμενο τις γναθοπροσωπικές ανωμαλίες στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο και τη Πάτρα.
Η ΠΑ.Π.Ω.ΕΤ συμμετέχει με ομιλητές σε επιστημονικές τράπεζες σε όλα τα συνέδρια της Πανελλήνιας Ω.Ρ.Λ εταιρείας, της ακοολογικής, της ρινολογικής και της παιδιατρικής αντίστοιχα.

Μετά την πανδημία, ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας με ομιλητές στο Πανελλήνιο Ω.Ρ.Λ συνέδριο στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2022, έχουμε μια τράπεζα στη Καλαμάτα στις 8/10/22 και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας με συμμετοχή παιδιάτρων, νεογνολόγων αναισθησιολόγων και παιδο-ωτορινολαρυγγολόγων στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο Ηράκλειο στις 15/10/22.
Θα συμμετέχουμε με ομιλητές σε τράπεζες στο Πανελλήνιο Ρινολογικό και πλαστικής προσώπου που θα γίνει στην Αθήνα 18-20 Νοεμβρίου.
Προετοιμάζεται τέλος για τον Δεκέμβριο του 2022 επιστημονική ημερίδα στο "ΜΗΤΕΡΑ" με θέμα τη διαχείριση της τραχειοστομίας στα παιδιά.

Awesome Image

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑ.Π.Ω.ΕΤ:

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΟΣΟΚ. ΠΕΝΤΕΛΗ)
  • ΚΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΝΟΣΟΚ. ΠΕΝΤΕΛΗ)
  • ΧΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ")
  • ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟ")
  • ΤΣΑΚΑΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Π.Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ)
  • ΠΑΡΠΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ")
  • ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ")
  • ΚΟΥΔΟΥΜΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ")